Bazénová UV lampa zatočí nejen s bakteriemi

Bazénové UV lampy se stávají stále populárnějším dezinfekčním prvkem, který lze úspěšně začlenit do jakékoliv úpravy vody. Díky ultrafialovému záření o vlnové délce 253,7 nm dokáží UV lampy eliminovat bakterie, řasy, viry, plísně a dokonce i parazity.

UV lampy jsou často využívány jako doplněk k chlorové úpravě vody, což umožňuje výrazné snížení dávkování chlorových přípravků. Díky menšímu množství použité chemie šetříte nejen svoji peněženku, ale i životní prostředí.

Tento způsob dezinfekce vám pomůže dosáhnout křišťálově čisté a bezpečné bazénové vody, která je vhodná i pro alergiky a malé děti.

Kam UV lampu naistalovat?

UV lampa je začleněna do bazénového filtračního okruhu. Umisťuje se za filtrační jednotku do potrubí, kterým se voda vrací zpět do bazénu, aby se do UV lampy nedostávaly nečistoty, které by mohly snížit její účinnost. Přefiltrovaná voda, která projde UV lampou, je díky ultrafialovému záření dezinfikována a připravena na návrat do bazénu.

Dalším důležitým faktorem je životnost zářivek, která se udává v hodinách. Obvykle se pohybuje v rozmezí 5 000 – 8 000 hodin. Po uplynutí doporučené životnosti zářivky je potřeba ji vyměnit za novou. Ke všem UV lampám v naší nabídce vám rádi zajistíme náhradní díly včetně náhradních zářivek. Kontaktujte nás na info@swimi.cz, potřebný náhradní díl objednáme přímo u výrobce.

V neposlední řadě si prostudujte i doplňkové prvky, kterými mohou být UV lampy vybaveny. V naší nabídce máme modely, které mají tlačítko pro vypnutí/zapnutí přístroje, indikační kontrolku nebo počítadlo nasvícených hodin. Všechny tyto prvky vám usnadní a zpříjemní provoz.