Letos nás podle předpovědí opět čekají vlny veder: Proč bazén není luxus, ale nutnost.

Nadcházející léto slibuje být opět jedním z nejteplejších v historii České republiky. Dokonce podle stránky Refresher by rok 2024 mohl být vlivem klimatického jevu El Niňo teplejší než dosud rekordní rok 2023. Varuje před tím i OSN, která v rámci boje proti klimatickým změnám zopakovala nutnost drasticky snížit emise skleníkových plynů.

I odborníci z NOAA (Národní úřad pro oceán a atmosféru) na základě výpočtu pravděpodobnosti tvrdí, že existuje šance jedna ku třem, že rok 2024 bude teplejší než rok 2023, a 99% šance, že rok 2024 se zařadí mezi pět nejžhavějších let vůbec. Podle Českého rozhlasu to potvrzuje i James Hansen z Columbia University v New Yorku, který očekává, že rok 2024 bude suverénně nejteplejší rok v historii. 

Trend stoupajících teplot je podle nedávných zpráv a studií o klimatu patrný, a v roce 2024 tomu nebude jinak. Podle stránky Fakta o klimatu průměrná roční teplota v České republice narostla za posledních 62 let o 2,2 °C. Přidáme-li k tomu již zmíněný jev El Niño, který má vliv na klimatické podmínky po celém světě, je jasné, že nás letos čeká extrémní počasí.

Letos nás podle předpovědí opět čekají vlny veder: Proč bazén není luxus, ale nutnost.

Co toto vše znamená pro nás a jak se můžeme na nadcházející horké období připravit?

V takových podmínkách se stává vlastnictví bazénu pomalu nutností. Možnost osvěžení přímo ve vlastním domě nebo na vlastní zahradě je v takových chvílích k nezaplacení. Nečekejte, až teploty dosáhnou svých vrcholů a připravte se na vlny veder včas s nadzemními bazény Technypools.

Letos nás podle předpovědí opět čekají vlny veder: Proč bazén není luxus, ale nutnost.

Našim cílem je poskytovat zákazníkům jen to nejlepší. Proto v naší nabídce naleznete nejen kvalitní nadzemní bazény, které dokáží plně nahradit kopané bazény, ale i celou řadu bazénového příslušenství a bazénové chemie.

Pro usnadnění pro vás sepisujeme všechny rady a tipy do Blogu. Můžete si zde například přečíst náš článek, který vám poradí s výběrem vhodného bazénu, nebo si můžete nastudovat průvodce, který vám pomůže s výběrem tepelného čerpadla.

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit na e-mailu: info@swimi.cz nebo nám zavolejte na 607 015 212. Jsme tu pro vás a rádi vám poradíme.

P.S. Nezapomínejte, že i vaši mazlíčci potřebují chránit před horkými počasím. Zajistěte jim přístup k čerstvé pitné vodě a pokud jsou celý den venku na zahradě, měli by mít možnost schovat se do stínu nebo chladné garáže. Skvělým pomocníkem proti přehřátí je zcela jistě i bazén MY DOG POOL, který je pro ně speciálně navržen. Dopřejte jim luxus v podobě vlastního bazénu a zpříjemněte jim parné letní dny.