Ekonomicky efektivní sběr dešťové vody do flexibilních vaků

Voda je cenný zdroj, jehož množství je kvůli změně klimatu, znečištění a neuváženému využívání ohroženo. Z tohoto důvodu je důležité využívat každou příležitost k úspoře vody a jejímu udržitelnému využití. Jeden způsob, jak přispět k této úspoře, je zachycení dešťové vody ze střech do flexibilních vaků.

Sběr dešťové vody pomocí flexibilních vaků je velmi užitečným způsobem, jak šetřit vodou a současně chránit životní prostředí i svoji peněženku. Takže pokud hledáte způsob, jak snížit svou spotřebu pitné vody, levně pořídit velkokapacitní nádrže na dešťovku a zároveň přispět k ochraně naší planety, flexibilní vaky jsou skvělou volbou pro vás a vaši rodinu.

long (2)

Proč sbírat dešťovku do flexibilních vaků?

Efektivní a flexibilní uskladnění dešťové vody

Správně navržený a instalovaný systém okapů, svodů a sběračů dešťové vody je základem. Nezbytnou součástí je však i optimálně velká nádrž pro její uskladnění. Velkokapacitní nadzemní nádrže jsou velké, neskladné a nevzhledné, na pozemku u domu je hned tak neschováte, abyste je neměli neustále na očích. Proto jsou v oblibě podzemní nádrže, ty však stojí minimálně 2x více než flexibilní vak o stejném objemu, a to nezapočítáváme náklady na jejich zapuštění do zemně. Naproti tomu flexibilní vaky díky nízké výšce snadno ukryjete i za menší keře kdekoli na pozemku a na zimu zabalíte a uschováte do zahradního domku či garáže. Je klíčový pro zachování zdravotní nezávadnosti objektů a usnadňuje řádné fungování kanalizačního systému odpovědného za odvádění deště. Bez tohoto systému může docházet k poškození staveb, nekontrolovanému odtoku vody a následně ke zhoršení kvality života obyvatel.

Opětovné využití vody

Dalším důvodem, proč by se měla dešťová voda sbírat do flexibilních vaků, je její opětovné využití. Pokud je správně skladována, může být použita k zalévání zahrady, mytí auta nebo splachování toalet, což je ekologické řešení, které umožňuje ušetřit pitnou vodu a zároveň snižuje náklady na vodné a stočné.

Využití v době sucha

Další výhodou je, že dešťová voda získaná ze střech může být využita v době velkého sucha, kdy je nedostatek deště a využití přirozených zdrojů vody je regulováno. V tomto případě může být dešťová voda použita pro běžné domácí účely, jako je praní prádla, čištění podlah, splachování toalety nebo umývání auta. To umožňuje ušetřit pitnou vodu a snížit náklady domácnosti.

Využití pro veřejné prostranství

Sběr dešťové vody ze střechy může být také velmi užitečný pro veřejné prostranství. Voda zachycená do velkokapacitních vaků může být využita pro zalévání parků, veřejných zahrad, případně pro zásobování fontán nebo osvěžování veřejného prostranství měst.

hh

Výhody flexibilních vaků

Tradiční metody sběru dešťové vody zahrnují sudy, nádrže nebo cisterny, které jsou vynikající pro malé a střední množství vody, ale jsou nedostatečné pro větší potřeby a mají řadu omezení vyplývajících z jejich konstrukce, rozměrů a hmotnosti. Vaky naproti tomu nabízí praktické, flexibilní a udržitelné řešení.

Jsou ideální pro ty, kteří potřebují vodu na místech vzdálených od sběrného místa nebo na více místech současně. Jsou snadno přepravitelné a lze je snadno napojit na svodový systém pro sběr dešťové vody ze střech. A navíc pro jejich instalaci není třeba žádná speciální příprava, stačí jen vhodná volná plocha.

Nespornými výhodami flexibilních vaků je tedy jejich nízká pořizovací cena, velice jednoduchá manipulace, přemístění a uskladnění, flexibilní sezónní navýšení skladovacích kapacit a úspory pitné vody v domácnostech, firmách či v průmyslových provozech.   

long 3

Proč zvolit flexibilní vaky ECOTANK?

ECOTANK nabízí různé modely flexibilních vaků, včetně modelu o objemu 500 000 litrů (500 m3), což je velké množství vody, které lze využít k napájení veřejných fontán v malém městě nebo k zalévání polí a plodin i v obtížně přístupných oblastech, jako jsou vinice či sady.

Jednou z velkých výhod řešení ECOTANK je, že tyto flexibilní vaky nepotřebují stavební povolení k instalaci a nevyžadují invazivní stavební zásahy. Po použití je lze snadno vypustit, složit a uložit bez zanechání jakýchkoli trvalých stop na životním prostředí. Navíc nevyžadují žádné náklady na údržbu v průběhu času.

Společnost NEW PLAST, výrobce flexibilních vaků ECOTANK, je synonymem kvality, zkušeností a inovací. Již více než 70 let vyniká hodnotou a funkčností produktů vyrobených pomocí nejmodernějších technologií a materiálů nejvyšší kvality. K výrobě flexibilních vaků ECOTANK se používají materiály evropského původu a vaky jsou vyráběny výhradně v Itálii.

Pokud vás řešení sběru dešťové vody ze střechy pomocí flexibilních nádrží zaujalo, tak nás neváhejte kontaktovat na: 607 015 212 nebo si vyberte přímo z naší nabídky na e-shopu na https://www.swimi.cz/flexibilni-vaky/.