Jak správně připravit bazén na sezónu v 8 krocích

Léto se již blíží a s tím přichází i sezóna koupání. Pokud máte vlastní bazén, jistě se těšíte na chvíle strávené u vody. Nicméně, abyste si mohli užít bazénovou sezónu v plné míře, je nezbytné správně připravit váš bazén na sezónu. V tomto článku vám poskytneme několik užitečných tipů, jak správně zajistit čistotu a bezpečnost bazénu po celé léto.

Návrh bez názvu (1)_1

1. Ověřte si stav bazénu

Předtím, než začnete připravovat váš bazén na sezónu, je nutné si ověřit jeho stav. Zkontrolujte, zda nejsou viditelné praskliny nebo jiné poškození na stěnách nebo dně bazénu. Pokud nějaká poškození objevíte, je nutné je co nejdříve opravit, aby nedošlo k dalšímu zhoršení stavu bazénu.

 

2. Vyčistěte bazén

Dalším krokem je důkladné vyčištění bazénu. Odstraňte všechny listy, větvičky a další nečistoty z bazénu, které se v něm mohly nahromadit během zimy. Použijte speciální kartáče na stěny a dno bazénu, abyste odstranili řasy a jiné znečištění.

 

3. Zkontrolujte filtraci a čerpadlo

Při přípravě bazénu na sezónu je nutné zkontrolovat filtrační systém a stav vodního čerpadla. Zkontrolujte, zda filtrační systém funguje správně a průtok vody je dostatečný. Pokud je potřeba, vyčistěte filtr a vyměňte filtrační materiál.

 

4. Otestujte kvalitu vody

Kvalita vody v bazénu je klíčová pro zdraví a bezpečnost koupajících se. Použijte testovací proužky nebo tester na ověření kvality vody v bazénu. Zkontrolujte pH, hladinu chloru a celkovou tvrdost vody. Pokud jsou hodnoty mimo optimální rozmezí, je nutné je upravit přidáním vhodných chemikálií.

 

5. Doplňte vodu

Během přípravy bazénu na sezónu může být potřeba doplnit vodu do bazénu. Ideální je použít destilovanou nebo filtrovanou vodu, abyste minimalizovali množství minerálů v bazénu. Pokud je potřeba doplnit vodu, dejte pozor na to, aby byla teplota vody podobná teplotě vody v bazénu. Náhlé změny teploty mohou způsobit problémy s chemickou rovnováhou v bazénu.

 

6. Přidejte chemikálie

Pro udržení kvality vody v bazénu je potřeba přidat správné množství chemikálií. Nejčastěji se používá chlor pro dezinfekci vody a pH stabilizátor pro udržení optimální pH hodnoty. Při přidávání chemikálií je důležité dodržet správné množství podle návodu na obalu. Přidávejte chemikálie postupně a dávkujte je pravidelně během sezóny.

 

7. Zakryjte bazén

Po dokončení přípravy bazénu na sezónu je vhodné použít krycí plachtu na bazén, aby se snížila míra znečištění a ztráty tepla. Pokud nemáte k dispozici krycí plachtu na bazén, můžete použít speciální chemikálie na snížení růstu řas a znečištění.

 

8. Pravidelně bazén udržujte

Aby byl váš bazén v optimálním stavu po celou sezónu, je nutné pravidelně udržovat jeho čistotu a bezpečnost. To zahrnuje pravidelné vysávání a čištění bazénu, testování kvality vody a dodávání potřebných chemikálií, kontrolu filtračního systému a další údržbu podle potřeby.

 

Připravení bazénu na sezónu není složitý proces, ale vyžaduje pravidelnou péči a údržbu. Dodržování těchto kroků vám pomůže udržet váš bazén v čistotě a bezpečí po celé léto.

Máte na zahradě bazén Technypools, ale nemáte čas, potřebné vybavení nebo si nevíte rady se specifickým technickým detailem? Využijte našich dlouholetých zkušeností s instalací a údržbou zahradních bazénů Technypools. Rádi poradíme nebo se rovnou postaráme o dobrou kondici a správné fungování vašeho bazénu. Prohlédněte si nabídku našich služeb, nebo poptejte nezávaznou kalkulaci zde.

Pokud bazén ještě nemáte a hledáte kvalitní a vkusné řešení pro vaši zahradu či terasu, zavítejte do našeho e-shopu www.swimi.cz s italskými nadzemními bazény a vyberte si z bohaté nabídky ten, který splní vaše požadavky a dokonale zapadne do vašeho zahradního ráje.