Automatické dávkovače chemie: čistá voda bez starostí

Každý majitel bazénu ví, že údržba bazénové vody není lehká disciplína. Pro dlouhodobě čistou, kvalitní, a hlavně bezpečnou vodu v bazénu potřebujete vhodnou bazénovou chemii, spolehlivý tester měřící alespoň pH a v neposlední řadě čas, který budete muset údržbě bazénové vody věnovat. Zjednodušte si péči o svůj bazén s automatickým dávkovačem bazénové chemie od BWT, který nejenže monitoruje stav vody ve vašem bazénu, ale také ji automaticky upravuje podle vašich preferencí.

Jaké druhy automatických dávkovačů chemie nabízíme?

Automatické dávkovače chemie můžeme rozdělit podle typu použitého čerpadla na peristaltická a membránová (nebo také magnetická či elektromagnetická).

Peristaltická dávkovací čerpadla mají tichý chod, dobrý výkon, snadněji nasávají chemii, nezavzdušňují se a jsou trochu levnější. Na druhou stranu oproti membránovým čerpadlům mají méně přesné dávkování a je potřeba čas od času zkontrolovat a vyměnit samotnou dávkovací hadičku

Membránová dávkovací čerpadla umožňují dosažení vyšších výkonů a můžete je i velmi přesně nastavit podle vašich potřeb. Tato čerpadla dokáží obsloužit i velké, například veřejné, bazény.

Automatické dávkovače chemie: čistá voda bez starostí

Jaké mají dávkovače chemie funkce a jak si vybrat?

Nejdůležitějším faktorem při údržbě bazénové vody je hodnota pH, kterou doporučujeme udržovat mezi 7,2 a 7,6. Některé druhy bazénové chemie (například chlór či aktivní kyslík) mohou být při nižších hodnotách pH neúčinné, a naopak při vysokých hodnotách pH může docházet ke vzniku usazenin a taková voda může dráždit oči a pokožku. Proto všechny námi nabízené dávkovače bazénové chemie mimo jiné měří a upravují pH v bazénové vodě.

Všechny modely v naší nabídce mají rozsah měření 0 – 14 pH a 0 – 999 mV, jsou dodávány v kompletních setech obsahujících sondy, dávkovací hadičky, spojovací materiál pro montáž na stěnu, kalibrační roztoky, sací koše a výtlačné ventily a jsou elektricky připraveny pro zapojení do zásuvky 230 V.

Automatické dávkovače chemie: čistá voda bez starostí

Úplně základní modely s peristaltickými čerpadly SPEEDY Family a SPEEDY Pool dávkují pH- a chlór s tím, že hodnoty můžete nastavovat v rozmezí 6,0 – 8,0 pH a 300 - 800 mV

Jsou vybaveny funkcí ALARM, která slouží k upozornění na nedostatek chemie pro dávkování a současně funguje jako ochrana proti předávkování chemie při eventuální špatné funkci sondy. 

Tyto levnější modely neumožňují dávkování pH+. Je to z toho důvodu, že v ČR převládají zdroje tvrdé a středně tvrdé vody s vyšším pH, které se ještě dále navyšuje aplikací chlóru. Pokud budete potřebovat dávkovat pH+ zvolte jeden z modelů níže.

Trochu pokročilejší model s peristaltickými čerpaly WI-FI Family dávkuje pH+ nebo pH- a chlór

Rozsah pro nastavování hodnot je stejný jako u modelů SPEEDY a kromě funkce ALARM je dávkovací panel je vybaven WI-FI modulem, který umožňuje sledovat zařízení na dálku pomocí mobilní aplikace.

Automatické dávkovače chemie: čistá voda bez starostí
Automatické dávkovače chemie: čistá voda bez starostí

Dále v naší nabídce naleznete panel s peristaltickými čerpadly označený jako DUAL MP a panel s membránovými čerpadly DUAL ME. Oba dávkují pH+ nebo pH- a chlór. Rozsah pro nastavování hodnot je u těchto modelů (a u všech dalších modelů níže) stejný jako rozsah měření, tedy 0 – 14 pH a 0 – 999 mV. 

Funkce ALARM je zde povýšena na funkci TIME ALARM, která také slouží jako ochrana proti předávkování chemie, ale nyní navíc s možností nastavit maximální jednorázové množství dávkované látky dle konkrétní potřeby a velikosti vašeho bazénu. Součástí dodávky je u obou panelů i sonda pro hlídání hladiny bazénové chemie v kanystru. Přibývají ještě další funkce jako například odložený start nebo měření teploty bazénové vody.

Poněkud specifickými dávkovači jsou modely DUAL MP + REG (s peristaltickým čerpadlem) a DUAL ME + REG (s membránovým čerpadlem). 

Oba dávkují pouze pH+ nebo pH- a místo druhého čerpadla mají zásuvku, do které se zapojuje solinátor, což z nich dělá perfektní zařízení pro regulaci elektrolýzy slané vody

Kromě funkcí TIME ALARM, odloženého startu a sondy pro hlídání hladiny bazénové chemie v kanystru disponují funkcí STABILIZACE pH. Díky ní zařízení po svém spuštění vyčká, než hodnota pH dosáhne předem stanovené hodnoty. Teprve poté zapne solinátor a začne s výrobou chlóru.

Automatické dávkovače chemie: čistá voda bez starostí
Automatické dávkovače chemie: čistá voda bez starostí

Vrcholným produktem v našem sortimentu automatických dávkovačů chemie je HOME HT s peristaltickými čerpadly

Tento nejnovější model nabízí kompletní sadu funkcí: TIME ALARM, odložený start, měření teploty, stabilizace pH, sonda pro hlídání hladiny bazénové chemie v kanystru a nově ještě navíc funkci PRIME, která umožňuje odvzdušnění pomocí jednoho tlačítka, zkrátka absolutně nejlepší automatický dávkovací panel v naší nabídce.  

 

Přenechte starosti s údržbou bazénu moderním technologiím a užívejte si plavání v dokonale čisté bazénové vodě. 

Budete-li mít jakékoliv dotazy ohledně dávkovačů chemie, neváhejte využít bezplatné konzultace na tel.: 607 015 212. Jsme tu pro vás a rádi vám pomůžeme.