Velkokapacitní vaky na vodu. Úspora místa, času i peněz.

Zapomeňte na tradiční nádrže a cisterny! Flexibilní vaky ECOTANK nabízí praktické a ekonomické řešení pro skladování dešťovky, pitné vody, odpadů či jiných kapalin o objemu až 500 m3.

Návrh bez názvu_4

Hlavním přínosem samonosných flexibilních vaků je jejich nízká hmotnost. Uvažovali jste někdy o rozdílu mezi prázdným flexibilním vakem o objemu 10 000 litrů a pevnou nerezovou nádrží stejného objemu? Prázdný vak váží pouhých 35 kg, zatímco pevná nádrž dosahuje hmotnosti až 400 kg.

Flexibilní vaky jsou vyrobené z vysoce pevných polyesterových tkanin potažených PVC. Díky tomu je lze v případě dočasného použití složit do kompaktních rozměrů a uskladnit nebo snadno přepravit na nové místo. Rozhodně tak snížíte náklady na skladování i přepravu.

Oproti těžkým ocelovým nádržím jsou flexibilní vaky neuvěřitelně praktické a snadno se přizpůsobí vašim potřebám. Navíc je pořídíte mnohem levněji než klasické nádrže.

Další výhodou flexibilní vaků je, že nevyžadují stavební povolení, ani zvláštní přípravu terénu pro instalaci, postačí čistá rovná plocha bez přípravy základů nebo zpevnění. Nepotřebují ani dodatečnou údržbu v průběhu času a použité materiály odolávají extrémním povětrnostním podmínkám -30°C /+ 70°C po celý rok.

Návrh bez názvu (1)_5

A na co se flexibilní vaky mohou využívat? Možností je opravdu nespočet. Dovolte nám uvést pár příkladů.

Nejčastěji bývají vaky používány pro skladování dešťové vody a její následné využívání v pozdějších obdobích sucha pro zavlažování v zemědělství (pole, vinice, sady) nebo k zalévání parků či zahrad.

Mohou být používány pro sezónní navýšení skladovacích kapacit potravin, například v období sklizně ovoce. V následujících měsících mohou sloužit pro skladování a přepravu potravinových produktů, nebo je po použití lze snadno vypustit, v případě potřeby vypláchnout a uložit na další sezónu.

Díky kvalitě použitých materiálů vaky neznečišťují okolní prostředí, ani nedochází ke kontaminaci či odpařování skladované kapaliny. Určitě vás tedy nepřekvapí ani možnost snadného sběru, skladování a přepravy splašků a kapalných odpadů z průmyslových a zemědělských procesů. Může se jednat například o oleje, zvířecí hnůj, organické kapaliny nebo jiné odpady.

Flexibilní vaky jsou vyrobené z materiálů zpomalujících hoření. Hodí se tedy i pro hašení mimořádných požárů i v případě sucha nebo na místech, kde je obtížné získávání vodních zdrojů.

Lze je využít při statických zatěžkávacích zkouškách v civilní i průmyslové oblasti pro testování podlah, teras a jiných nosných konstrukcí. Dále také třeba pro zátěžové testy k ověření funkčnosti a kapacity plavidel.

Návrh bez názvu (2)_3

Zaujaly vás flexibilní vaky ECOTANK? Skočte se podívat na naši nabídku.

Potřebujete více informací? Chcete se poradit nebo potřebujete nějaké přizpůsobení? Zavolejte nám na 607 015 212 nebo nám napište na info@swimi.cz, rádi vám pomůžeme.