Průvodce bazénovou chemií

Výběr bazénové chemie se může na první pohled zdát jako složitá disciplína. Ve skutečnosti však stačí pochopit několik základních principů a vzápětí zjistíte, že to není tak komplikované, jak se zdá. Pojďme se tedy společně podívat na to, jaké jsou možnosti a co by ve vaší výbavě rozhodně nemělo chybět.

 

Hodnota pH – nejdůležitější faktor v bazénové vodě

Úplně první a nejdůležitější věc, kterou byste měli mít na paměti, je, že je absolutně nezbytné udržovat správnou hodnotu pH v bazénové vodě, a to bez ohledu na to, jakou metodu úpravy vody si zvolíte. Rozsah správné hodnoty pH, způsoby jejího měření a prostředky, kterými ji můžete upravovat popisujeme v článku Správná hodnota pH – klíčový faktor při údržbě bazénové vody.

Pokud je vám problematika ohledně hodnoty pH v bazénové vodě známá, můžeme se pustit do seznámení se základními druhy bazénové chemie. V naší nabídce naleznete klasickou chlorovou chemii, ale i čím dál oblíbenější bezchlorovou chemii.

Chlorová chemie

Nejčastější volbou našich zákazníků je tradiční chlorová chemie, kterou nabízíme ve formě granulátu a ve formě tablet. 

Beze zbytku rozpustný granulát DiCHLOR shock granule je velmi oblíbeným produktem, a to zejména pro svou všestrannost. Hodí se jako rychlé řešení v případě vzniku problémů, kdy okamžitě odstraňuje všechny druhy řas a bakterií, ale i pro celosezónní průběžnou dezinfekci vody. 

Dále nabízíme několik druhů chlorových tablet, které jsou velmi snadné na použití. Stačí je totiž vložit do plováku nebo skimmeru a jejich postupné rozpouštění zajistí udržení optimální koncentrace chloru, primárního prvku sterilizace a dezinfekce bazénové vody. Námi doporučovanou volbou jsou multifunkční tablety 5v1 TriCHLOR MULTI ACTION.

Bezchlorová chemie

Bezchlorová chemie dosahuje stejně dobrých výsledků jako chlorová chemie, ale s tím rozdílem, že nevytváří nepříjemný zápach charakteristický pro tradiční ošetření.

Veškerou bezchlorovou chemii nabízíme v tekuté formě a pokud bychom vám mohli jeden produkt doporučit, tak to určitě bude NOCLOR Aktivní kyslík – hypoalergenní tekutý přípravek bez chlóru na bázi aktivního kyslíku s trojím účinkem: dezinfekce, potlačení růstu řas a projasnění bazénové vody. Je šetrný k životnímu prostředí a nezpůsobuje podráždění očí, pokožky a vlasů.

Průvodce bazénovou chemií
Průvodce bazénovou chemií

Další prostředky pro údržbu vody v bazénu

Pro odstranění řas z bazénové vody zvolte Algicid, který je vhodný při používání chlorové i bezchlorové chemie. Trápí-li vás zakalená voda, použijte Vločkovač, který vám pomůže dosáhnout průzračně čisté vody.  Pro čištění okraje bazénové vložky sáhněte po speciálním čističi, který si poradí s mastnotou, zbytky opalovacích krémů, usazenými pyly a dalšími nečistotami. Pro zvýšení ochrany bazénové vody před hmyzem doporučujeme používat biologicky odbouratelný repelent. Pokud máte tvrdou nebo železitou vodu pomůže vám speciální produkt snižující množství vápníku, hořčíku, kovů a kovových usazenin. A na konci sezóny se vám bude hodit Zazimovač, který se používá pro stabilizaci vody v zimním období.

Dále jsme pro vás připravili cenově zvýhodněné sety bazénové chemie Poolmaster. Vyberte si set START ELITE nebo START PLUS pro hladký začátek koupací sezóny nebo naopak na konci sezóny zvolte set WINTER BASIC nebo WINTER PLUS. Pro kompletní údržbu v průběhu sezóny doporučujeme set MAINTAIN.

 

Máte otázky ohledně bazénové chemie? Využijte našich dlouholetých zkušeností s instalací a údržbou bazénů Technypools a kontaktujte nás na info@swimi.cz, rádi vám poradíme.